06 39356257 contact@lingu.nl

Nederlandse les

“Waarom niet?”

Taaltrainingen Nederlands worden aangeboden op diverse niveaus, van beginners tot vergevorderden. Nederlands wordt gegeven als NT2 – Nederlands als tweede taal – voor buitenlanders en speciale cursussen en trainingen voor moedertaalsprekers ter verbetering van bepaalde vaardigheden, zoals spreken, lezen en schrijven.

Er bestaat binnen ons instituut ruime ervaring met het specifiek doceren van Nederlands voor buitenlanders, vooral gericht op logistiek, sales & marketing, horeca en agrobusiness.

Deze taaltrainingen zijn gebaseerd op de modernste methodes en worden aangevuld met actuele, authentieke teksten uit het dagelijks leven of het bedrijfsleven. Veel nadruk wordt gelegd op lees- en spreekvaardigheid en tekstverklaring. Zakelijke conventies, omgangsvormen en kennis van de Nederlandse maatschappij behoren evenzo tot het pakket van deze speciale trainingen voor gevorderden en vergevorderden. Idioom en grammaticaoefeningen worden creatief behandeld.

Deze trainingen worden hoofdzakelijk als privéconversatie of in kleine groepjes van 2 tot 4 personen gegeven. Voor beginners NT2 wordt in bedrijven les gegeven met groepen tot maximaal 8 personen. Ook bieden we groepscursussen op open inschrijving aan. 
Onze docenten hebben ruime werkervaring in NT2 onderwijs.

Deze speciale trainingen kunnen afgesloten worden met een certificaat van het instituut of indien gewenst kunnen wij u adviseren bij het afleggen van het Staatsexamen NT2, programma 1 of 2. Wij stimuleren onze cursisten deze staatsexamens af te leggen.

Er bestaan speciale op maat gesneden trainingen zakelijke schrijfvaardigheid voor overheidsinstanties en grote instituten.

Tenslotte is er ook de mogelijkheid van een cursus Nederlands voor anderstaligen (NT2) met open inschrijving. Geen maatwerk nu, maar groepscursussen. De cursus Nederlands wordt aangeboden op beginnersniveau A0-A1 en op het niveau A2-B1, voor mensen die al een basisbegrip van het Nederlands hebben; klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Informatieverzoek zakelijke training