06 39356257 contact@lingu.nl

Nederlands

“Waarom niet?”

Taalcursussen Nederlands worden aangeboden op diverse niveaus van beginner tot vergevorderd. Nederlands wordt gegeven als NT2 – Nederlands als tweede taal – voor buitenlanders en speciale cursussen en trainingen voor moedertaalsprekers ter verbetering van bepaalde vaardigheden, zoals spreken, lezen en schrijven.

Er bestaat binnen ons instituut ruime ervaring met het specifiek doceren van Nederlands voor buitenlanders, vooral gericht op logistiek, sales & marketing, horeca en agrobusiness.

Deze taalcursussen zijn gebaseerd op de modernste methodes en worden aangevuld met actuele, authentieke teksten uit het dagelijks leven of het bedrijfsleven. Veel nadruk wordt gelegd op lees- en spreekvaardigheid en tekstverklaring. Zakelijke conventies, omgangsvormen en landkunde behoren evenzo tot het pakket van deze speciale cursussen voor gevorderden en vergevorderden. Idioom en grammaticaoefeningen worden creatief behandeld.

Deze cursussen worden hoofdzakelijk als privéconversatie of in kleine groepjes van 2 tot 4 personen gegeven. Voor beginners NT2 wordt in bedrijven les gegeven met groepen tot maximaal 8 personen.
Onze docenten hebben ruime werkervaring in NT2 onderwijs.

Deze speciale cursussen kunnen afgesloten worden met een certificaat van het instituut of indien gewenst kunnen wij u adviseren bij het afleggen van het Staatsexamen NT2, programma 1 of 2. Wij stimuleren onze cursisten deze staatexamens af te leggen.

Er bestaan speciale op maat gesneden cursussen zakelijke schrijfvaardigheid voor overheidsinstanties en grote instituten.